Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

www.totsisgroup.gr Est.1954                                          Totsis Group 70 Χρόνια

Λεπτομέρειες Άρθρου
Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024
Γιώργος Πιτσιλής: Η ΑΑΔΕ της επόμενης γενιάς είναι ήδη εδώ

Για την ΑΑΔΕ της επόμενης γενιάς που έχει επίκεντρο την κεντρική ψηφιακή διαχείριση διαδικασιών, τον σύγχρονο έλεγχο και τη φιλική εξυπηρέτηση, μίλησε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για τα Δικαιώματα των Φορολογουμένων.

Το συνέδριο φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου και συμμετείχαν ομιλητές διεθνούς κύρους με ειδίκευση σε θέματα φορολογίας.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ στην ομιλία του παρουσίασε το νέο οργανωτικό μοντέλο της ΑΑΔΕ που στοχεύει στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των υπηρεσιών και περιλαμβάνει την:

- Κεντρικοποίηση φορολογικών λειτουργιών, με ταυτόχρονο ανασχεδιασμό και αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών

- Κατάργηση τοπικής αρμοδιότητας και των περιορισμών που αυτή συνεπάγεται

- Δημιουργία πυρήνων εξειδίκευσης πανελλαδικής εμβέλειας, αξιοποιώντας κατάλληλα τους ψηφιακούς και ανθρώπινους πόρους

- Ίδρυση υπηρεσιών φορολογικής εξυπηρέτησης σε τοπικό επίπεδο για τους φορολογούμενους που δε διαθέτουν πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα

"Το νέο μας οργανωτικό μοντέλο αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών, επιτρέποντας την αποδοτικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων σε πιο απαιτητικές εργασίες.

Παρέχει προσβάσιμες και εξατομικευμένες υπηρεσίες στους φορολογούμενους, ενισχύει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης και αναμένεται να μειώσει το διοικητικό κόστος, ένα όφελος που θα επιστραφεί στους πολίτες" ανέφερε στην ομιλία του ο κος Πιτσιλής.

Ακολούθως ανέλυσε τα νέα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ: myAADEapp, myDATA, timologio όπου πολίτες και επιχειρήσεις φαίνεται να τα έχουν "αγκαλιάσει", καθώς μέχρι σήμερα:

- Πάνω από 270.000 χρήστες Android και 164.000 χρήστες iOS έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή myAADEapp για κινητές συσκευές

- Περισσότερες από 280.000 ταμειακές μηχανές έχουν διασυνδεθεί με POS, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό, της τάξης του 3%, δεν έχει ανταποκριθεί καθόλου στις υποχρεώσεις του

- Περισσότερα από 3,7 δισεκατομμύρια παραστατικά με σύνολο αξίας άνω των 2,7 τρισεκατομμυρίων ευρώ έχουν διαβιβασθεί μέσω myDATA από 1,4 εκατομμύρια εγγεγραμμένες επιχειρήσεις

- Πάνω από 470 χιλιάδες χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή timologio

- 20 λογισμικά παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης έχουν λάβει άδεια καταλληλότητας.

Πηγή: capital.gr

Αποφ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1097/14.06.2024
Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 (Α 77).
Αποφ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1096/14.06.2024
Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φόρου ρυμουλκών ή ναυαγοσωστικών πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 (Α 77) με ξένη σημαία, η διαχείριση των οποίων γίνεται από εταιρείες του άρθρου 25 του ίδιου νόμου, φορολογικού έτους 2023 και επόμενων, καθώς και καθορισμός δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή
Αποφ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1095/14.06.2024
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α. 1122/2023 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Τύπος και περιεχόμενο των δηλώσεων φόρου πλοίων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας που υποβάλλονται από φορείς εμπορικής εκμετάλλευσης πλοίων ναυλωμένων βάσει χρόνου/ταξιδίου, κατ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 26δ του ν. 27/1975 (Α 77) από το φορολογικό έτος 2023 και μετά, καθώς και καθορισμός των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται» (Β 4976).
Αποφ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1094/14.06.2024
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α. 1102/13.7.2023 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 (Α 77) φορολογικού έτους 2023 και επόμενων, καθώς και καθορισμός των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή» (Β 4650)
Αποφ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1093/13.06.2024
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α.1169/21.7.2021 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) «Καθορισμός του τρόπου, των διαδικασιών και των οργάνων για την εφαρμογή του άρθρου 13A του ν. 2523/1997, για την αναστολή λειτουργίας επαγγελματικής εγκατάστασης, την επιβολή της ειδικής χρηματικής κύρωσης και του ειδικού προστίμου από τα όργανα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» (Β 3294).
Περισσότερα »

Γιώργου Δαλιάνη - Μαρίας Πουρνιά - Νίκης Χατζοπούλου:
Ανέγερση και πώληση οικοδομής από συνιδιοκτήτες οικοπέδου
Αθανασίου Λ. Βουθούνη:
Φορολογική και λογιστική μεταχείριση της ανέγερσης κτίσματος με δαπάνες του μισθωτή σε ακίνητο κυριότητας του εκμισθωτή (τρίτου)
Βασιλικής Ηλιοπούλου:
Υποχρεωτική χρήση τραπεζικού μέσου για συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ
Γεωργίου Παλαιτσάκη:
Οι 20 σημαντικές αλλαγές σε φορολογία και οι συναλλαγές του νέου φορολογικού νόμου που εφαρμόζονται από 1.1.2024
Γεωργίου Ι. Δουκίδη:
Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Προκλήσεις για το Χρηματοοικονομικό Κλάδο.
Γιώργου Δαλιάνη - Νάνσυ Καλλιανιώτη - Νίκης Χατζοπούλου:
Τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό παρατείνουν την παραγραφή
Αργύρη Καβουρίνου:
Απασχόληση - εργασία ανηλίκου
Γιώργου Δαλιάνη - Παναγιώτη Παπασταύρου - Νίκης Χατζοπούλου:
Θεώρηση συμφωνητικού από Εφορία και έννομες συνέπειες ως προς το κύρος της συναλλαγής
Επιμέλεια:
ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΤΟΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡ. ΤΟΤΣΗΣ
Ειδήσεις - Κρίσεις Σχόλια
Aρθρο του Γιώργου Δαλιάνη
του Διονύση Σαμόλη
και της Νίκης Χατζοπούλου
Συμπληρωματικά στοιχεία του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας παρατείνουν την παραγραφή;
Περισσότερα »
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΑΣ
Το καλάθι είναι άδειο