Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες) στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2016 στις Δημοτικές Ενότητες Φαρκαδόνας Οιχαλίας και Πελλιναίων του Δήμου Φαρκαδόνας.
Υπ. Οικ. Πολ.1178/30.11.2016
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 1284/1982 (ΦΕΚ 114/Α’), όπως ισχύει, με τις οποίες εξουσιοδοτείται ο
Υπουργός Οικονομικών να παρατείνει με αποφάσεις του τις προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο και Τρίτους που εισπράττονται από τις Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
2. Τις διατάξεις της παραγράφου 5 του πέμπτου άρθρου του Ν. 2275/1994 (ΦΕΚ 238/Α’), όπως ισχύει, με τις οποίες ο Υπουργός Οικονομικών με αποφάσεις του που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δύναται σε εξαιρετικές περιπτώσεις σεισμών, πλημμύρων ή άλλων θεομηνιών από τις οποίες προκαλούνται σημαντικές ζημιές σε μεγάλο αριθμό φορολογουμένων να αναστέλλει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
3. Τις διατάξεις του Ν.δ. 356/1974 (ΦΕΚ 90 Α’Κ.Ε.Δ.Ε.), όπως ισχύουν.
4. Τις διατάξεις του Ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α’-Κ.Φ.Δ.), όπως ισχύουν.
5. Την υπ' αριθ. ΥΠΟΙΚ 0010218 ΕΞ 2016 (ΦΕΚ 3696/Β’)
απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου».
6. Την με αρ. πρωτ. 370/27.5.2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας (ΑΔΑ: 7ΔΞΖ7ΛΡ-ΦΙΥ) με την οποία κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Φαρκαδόνας -Οιχαλίας και Πελλιναίων του Δήμου Φαρκαδόνας για την διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες) στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2016.
7. Το από 27.10.2016 μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τα συνημμένα σε αυτό.
8. Το γεγονός ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να απορρυθμιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή στις ανωτέρω περιοχές.
9. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,
αποφασίζουμε:
1. Παρατείνονται μέχρι και την 30.12.2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Δημοτικές Ενότητες Φαρκαδόνας Οιχαλίας και Πελλιναίων του Δήμου Φαρκαδόνας που λήγουν ή έληξαν από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης έως και τις 30.12.2016. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
2. Αναστέλλεται μέχρι και την 30.12.2016 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας οφειλών, των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α.1123/15.07.2024 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Καθορισμός του περιεχόμενου και του μορφότυπου των ψηφιακών παραστατικών διακίνησης, της διαδικασίας, του τρόπου και των καναλιών διαβίβασης αυτών στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς και κάθε άλλου ειδικότερου θέματος για την εφαρμογή της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών» (Β 4571).Αποφ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1044/10.03.2025
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α. 1051/2019 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διατυπώσεων για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 129 του ν. 2960/2001, ως προς τη δήλωση άφιξης κοινοτικών οχημάτων, για σκοπούς επιβολής τέλους ταξινόμησης» (Β 434).Αποφ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1043/10.03.2025
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α 1203/16.05.2019 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ «Δικαιολογητικά και διατυπώσεις προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα οχήματα και τις μοτοσικλέτες» (Β 1933).Εγκ. Α.Α.Δ.Ε. Ε 2017/11.03.2025
Στατιστικά κατώφλια έτους 2025 για την υποβολή δήλωσης IntrastatΑ.Υ.Ο Α 1046/11.03.2025
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α.1122/2024 κοινής απόφασης του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Καθορισμός της έκτασης εφαρμογής, των εξαιρέσεων, του χρόνου διαβίβασης, καθώς και της έναρξης εφαρμογής της ψηφιακής έκδοσης παραστατικών διακίνησης αγαθών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» (Β 4570)